Het Rode Tomaatje is van start! Voedingsadvies op een creatieve wijze voor kinderen. Ik geef je al een tipje van de sluier waarom ik voor de naam ‘Het Rode Tomaatje’ heb gekozen? Wel, er bestaan meer dan 200 verschillende soorten tomaten en er komen er steeds meer bij! Elke tomaat is uniek, heeft een andere vorm, een andere smaak, een andere geur en een andere kleur. Net zoals bij kinderen, ieder kind is uniek en heeft een andere aanpak nodig. Een aanpak waarbij wordt geluisterd naar de noden van het kind en het gezin.
De kleur van de tomaten wil ik ook nog even benadrukken. Er bestaan rode tomaten, gele tomaten en groene tomaten. Bij de rode kleur laat ik het kind even stilstaan bij de dingen die het niet wil. Daarna bespreken we de groene dingen wat we net wel willen. En de oranje kleur is de weg naar ons doel en hoe we die gaan bereiken. Samen met het kind en het gezin gaan wij een boeiende ontdekkingstocht tegemoet.
Nu hoor ik jou al zeggen: Waarom noem je het dan niet ‘De groene tomaat’? Het Rode Tomaatje ligt gewoon beter in de mond en moet aanspreken als een sprookje. Een ‘realtime’ verhaal voor kinderen die ‘nee’ zeggen bij het uitspreken van het woord ‘groenten’. Een verhaal waarbij alle zintuigen worden gebruikt in de wereld van groenten!
Met creatieve en gezonde groeten,
door Nelle Devynck op 3 april 2017 om 12:49