In deze blog wil ik jou iets meer vertellen over gedrag en voeding.

Gisteren zat ik in een opleiding voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Het ging over verandering en loslaten. En als ik zie hoe veel ouders het moeilijk hebben om een lekkere gezonde maaltijd aan hun kinderen te geven. Waarvan het kind dan ook nog eens kan zeggen: “Mmm, dat is lekker mama!”. Veel kinderen raken hun groenten, of hun bord nog niet eens aan. Voor mij heeft dit alles te maken met de stress die er op dat moment aan tafel is en in huis hangt. Stress is negatieve energie en daar zijn kinderen heel gevoelig voor. Het ene kind krijgt geen hap meer door zijn keel en het andere kind gaat hier in meer eten dan het lichaam vraagt. Als ouder merken we deze energie niet eens op of we voelen die negatieve energie niet of veel minder. Heel vaak komen we gehaast thuis van ons werk, wordt er nog snel een warme maaltijd gekookt, komen de potten op tafel en krijg je van je kind te horen: “Bah, ik lust dat niet”. Heel veel ouders gaan hier in de tegenaanval door te zeggen ‘je moet je bord uiteten.’ Maar beseffen niet door het omgekeerde te doen en los te laten dat je een positievere reactie krijgt. Door er afstand van te nemen, zal je er ook op een andere manier naar kijken, zal je het een plaats geven en aanvaarden dat het zo is. In plaats van er telkens tegen te vechten. Door los te laten dat het kind niet moet eten, schep je meer vrijheid naar je kind wat er wel mogelijk is. De keuzemogelijkheid tot enkel je bord leeg eten wordt ruimer.

Wil je hier graag meer over te weten komen, dan nodig ik je graag uit op mijn gratis kennismakingsworkshop. Voeding is meer dan alleen maar voeding. De volgende workshop gaat door op woensdag 11 april 2018. Wees er snel bij want de plaatsen zijn beperkt!
Inschrijven kan door je aan te melden op volgende link:

Workshop

Heb je vrienden of kennissen die hun gezin op een aangename manier gezond willen opvoeden? Laat hen dan kennismaken met deze workshop, ik weet zeker dat ze het zullen waarderen. En ik zal je dankbaar zijn.
Gezonde groet,
Nelle